Marko bevestigt: Horner blijft tot en met 2026 teambaas bij Red Bull Racing

SI202112120650_hires_jpeg_24bit_rgb

Christian Horner blijft tot en met 2026 bij Red Bull Racing. Dat heeft adviseur Helmut Marko officieel laten weten tegenover Motorsport.com. Eerder liet hij nog tegenover het Oostenrijkse Servus TV weten dat de gesprekken nog in volle gang waren.

Horner is sinds de overname van Jaguar in de Formule 1 al de teambaas van Red Bull Racing. De Brit werd toentertijd door Helmut Marko naar voren geschoven als de ideale teambaas. Red Bull-baas Dietrich Mateschitz had toen geen idee wie Horner was, maar vertrouwde Marko en sloot zich aan bij de keuze om voor hem te gaan.

Topteam

Aan het roer van het team is het Horner gelukt om van een 'energiedrankjesmerk' een topteam te maken in de Formule 1. Tussen 2010 en 2013 pakte Red Bull wereldtitels met Sebastian Vettel en is dat in 2021 opnieuw gelukt met Max Verstappen.

AP-1ZXGJBAM92111_news-700x467
(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Powertrains

Binnen het Oostenrijkse team is men heel tevreden met de gang van zaken. Zo is Verstappen ook in gesprek om zijn contract te verlengen en zal Horner dus ook nog voor zeker vier jaar aan het team verbonden zijn. Dit zorgt voor een sterke en stabiele basis met veel veranderingen de komende jaren. Zo is er in 2022 sprake van nieuwe reglementen en ook in 2026 zullen er nieuwe motorreglementen komen. Daarnaast heeft Red Bull na het vertrek van Honda komend jaar ook zijn eigen motorafdeling, genaamd Red Bull Powertrains.

Lees ook: Nicholas Latifi: “Ik hoef alleen excuses te maken aan mijn team”

Lees ook: Minimum gewicht auto 2022 opnieuw verhoogd

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Yuki Tsunoda

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen