Marko: "Drie van de vier RB-stoeltjes voor 2021 al gevuld"

AP-1YGEN1SY91W11_news

Drie van de vier 'beschikbare' stoeltjes bij Red Bull en zusterteam AlphaTauri zijn al vergeven voor 2021, zo laat Helmut Marko weten in gesprek met Sport1. Het laatste stoeltje wil het team, als het aan Marko ligt, uiterlijk tijdens het weekend van de Grand Prix van Istanbul vergeven. De grote vraag is natuurlijk: wie gaat er volgend jaar naast Verstappen rijden?

Marko wil nog niet zeggen wie er kans maken op het laatste stoeltje voor 2021, maar benadrukt wel dat Alexander Albon de voorkeur heeft. "De keuze hangt vooral af van de prestaties van Albon. Als hij het goed doet, is er bij ons geen stoeltje meer vrij (voor 2021 red.)."

Mocht Albon het echter niet goed genoeg doen, zijn er voldoende kapers op de kust. Onder andere Nico Hülkenberg en Sergio Pérez zouden graag aanspraak maken op het felbegeerde Red Bull-stoeltje. Daarnaast wordt ook Formule 2-coureur en Red Bull-junior Yuki Tsunoda genoemd voor een mogelijk F1-zitje, al zal hij eerder zijn debuut maken bij AlphaTauri en niet meteen naar Red Bull gaan. De Japanner moet wel eerst zijn superlicentie halen, anders kan hij niet naar de Formule 1.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden