Marko gebruikte Verstappen-vergelijking om Norris de mond te snoeren tijdens gesprek over stoeltje bij Red Bull

1920x1080-Lando-Norris-McLaren-GP-België-2018

In de podcast Beyond The Grid wordt elke week een andere coureur aan de tand gevoeld. Afgelopen week was het de beurt aan Lando Norris. In de podcast vertelt Norris onder meer over zijn rookiejaar in de Formule 1, zijn vriendschap met Carlos Sainz en zijn eerste gesprek met Helmut Marko over een stoeltje bij Red Bull.

Norris voelt zich als een vis in het water bij McLaren. Zo stelt hij dat je als coureur bij McLaren meer de kans krijgt om jezelf te zijn dan bij een team als Red Bull. De manier van werken is volgens hem heel anders.

Toen Norris nog in de Formule Renault reed, moest ook hij langskomen bij Red Bull-teamadviseur Helmut Marko. "In 2016 reed ik nog in de Formule Renault. Ik had me net op pole gekwalificeerd in Monaco toen mijn manager gebeld werd door Helmut Marko", vertelt Norris. De Britse coureur zou later echter gediskwalificeerd worden, omdat hij de poleposition had gepakt met een illegale auto.

"Ik moest dus helemaal van de Formule Renault-paddock naar de Formule 1-paddock. Dat was best een stuk lopen. Toen ik aankwam bij het team van Red Bull was dat echt een wauw-moment." Marko en Norris kletsten wat met elkaar en vervolgens stelde Marko Norris een vraag waar de Brit het antwoord niet op wist. "Hoeveel weegt een Formule Renault-auto?", luidde de vraag.

Verstappen-vergelijking

Norris had geen flauw idee, maar wist dat hij iets moest zeggen. "426 kilo", antwoordde hij. Vervolgens gaf Norris, naar eigen zeggen, toch maar toe dat hij eigenlijk geen flauw idee had hoe zwaar die auto precies was.

Het volgende wat Marko zei, weet Norris nog precies, alsof het in zijn geheugen gegrift staat. "Max zou het wel weten, was wat Marko zei. Max weet alles over de auto. Toen wist ik echt niet meer wat ik moest zeggen. Er kwam geen aanbod voor een stoeltje bij Red Bull. Gelukkig was ik op dat moment al goed op weg en had ik een goede manager."

De hele Beyond The Grid-podcast met Lando Norris is te beluisteren via de onderstaande Spotify-link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen