Marko keihard: 'Vandoorne niet snel genoeg voor de F1'

6QYCeKk3GBqkpjX8IWMlNuurzcljYDj3__1ST8729

Nu de Formule 1-stoeltjes langzaam maar zeker bezet raken voor 2019, wordt de kans dat we renners als Esteban Ocon en Stoffel Vandoorne volgend jaar terugzien ook steeds kleiner. Mocht laatstgenoemde nog enige hoop hebben gehad op het laatste vacante stoeltje bij Toro Rosso, dan kan hij dat na de uitspraak van Dr. Helmut Marko ook wel uit zijn hoofd zetten.

Op de vraag van het Belgische televisiestation RTBF of de Belg een kans maakt om volgend jaar samen met Daniil Kvyat te rijden voor Toro Rosso, was Marko helder: "We zullen Stoffel niet nemen. Ik denk dat hij gewoon niet snel genoeg is voor de Formule 1."

Het lijkt er dan ook op dat Vandoorne zijn heil zal gaan zoeken in de Formule E. Het fabrieksteam van Mercedes heeft namelijk de deur op een kier gezet voor hem. "Ik heb Stoffel altijd gemogen. Hij was een briljant coureur in de juniorklassen," aldus Toto Wolff. "We moeten er nu achter zien te komen waarom het niet goed voor hem uitpakte in de F1, maar misschien hebben we binnenkort nieuws over hem. Ik denk dat zijn karakter en snelheid goed bij Mercedes passen, maar voor nu moeten we het nog even afwachten."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen