Marko optimistisch over toekomst Verstappen

SI202007110219_hires_jpeg_24bit_rgb

Helmut Marko geeft aan dat hij optimistisch is dat Max Verstappen ook in de nabije toekomst voor het team van Red Bull Racing zal racen. In een interview met de Duitse televisiezender RTL werd hem gevraagd of hij bang is Verstappen te verliezen aan Mercedes, mocht Lewis Hamilton besluiten te stoppen.

Het verhaal dat Lewis Hamilton gaat stoppen steekt steeds weer de kop op. De Brit heeft namelijk slechts een eenjarig contract getekend voor 2021. Op de vraag of Marko bang is Verstappen aan Mercedes te verliezen geeft de Oostenrijker aan niet bang te zijn. “We hoeven hem alleen maar een kampioenschapswaardige auto te bieden en dan is deze vraag overbodig. In de Formule 1 is over de lange termijn gezien niks zeker, maar voor 2022 ben ik optimistisch.”

Marko zegt dat het team in Bahrein ondanks het hebben van de snellere auto verloren heeft. “Om Mercedes te verslaan moet alles 100 procent perfect zijn. Toch ga ik ervan uit dat het een titelstrijd wordt tussen Hamilton en Verstappen."

Verhoudingen gekanteld

Volgens Marko zijn de verhoudingen ten opzichte van 2020 wel gekanteld in het voordeel van het team uit Oostenrijk. “Vorig jaar hadden wij een nerveuze auto, die moeilijk te besturen was. Daarnaast reageerde de auto vorig jaar per raceweekend anders, het was dus niet te voorspellen. Nu lijkt het erop dat er iets soortgelijks bij Mercedes aan de hand is.”

Marko gaf daarnaast aan dat Red Bull er qua chassis goed voorstaat en dat Honda een grote stap vooruit heeft gezet. “In hoeverre we ook daadwerkelijk gelijkwaardig aan Mercedes zijn qua motor is na één race moeilijk in te schatten. Van die superioriteit waardoor Mercedes de laatste jaren kon domineren is in ieder geval geen sprake meer."

SI202103280303_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Sergio Pérez samen met zijn race-engineer Hugh Bird voor de Grand Prix van Bahrain 2021. - Foto: Red Bull Racing (Mark Thompson/Getty Images)

Positief over Pérez

De Oostenrijkse adviseur liet ook weten na één race positief over Sergio Pérez te zijn. De Mexicaan nam in 2021 het stoeltje naast Verstappen over van Alexander Albon. “Pérez was tijdens de race, in de vrije lucht, al op het niveau van Verstappen. Met zijn racesnelheid zat het wel goed. Tijdens de kwalificatie had hij volgens mij op de zachte banden door moeten rijden.”

Marko gaf daarbij wel aan dat het voor Pérez allemaal nieuw en wennen is. “Dit was zijn eerste race voor ons en zijn race-engineer zit ook in zijn eerste seizoen. Ze moeten dus nog op elkaar ingespeeld raken. We rekenen erop dat hij tijdens de kwalificaties bij de eerste vier kan zitten. Dat is voldoende om tijdens de race de benodigde strategieën te kunnen uitvoeren."

Lees ook: Nieuwe Honda-motor zorgt voor aero-boost Red Bull
Lees ook: Olav Mol: “Als je iemand een pluim mag geven is het Perez”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen