AP-1TT78YXY11W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft gereageerd op geruchten dat Max Verstappen zijn veto zou hebben uitgesproken over de komst van Carlos Sainz naar Red Bull. De Spaanse krant Marca meldde dat de Nederlander tegen de komst van zijn voormalig teamgenoot bij Toro Rosso zou zijn.

Het Oostenrijkse team is naarstig op zoek naar een vervanger voor Daniel Ricciardo, die vorige week bekendmaakte te vertrekken naar Renault aan het einde van het seizoen. Sinds zijn verrassende aankondiging gonst het van de geruchten in de paddock over wie de nieuwe teamgenoot van Verstappen zal worden. Eén daarvan is Carlos Sainz die momenteel zonder zitje zit omdat Ricciardo zijn plaats inneemt bij Renault.

Rijderskeuze

Marko heeft zich tegenover Diario Sport uitgelaten over geruchten dat Verstappen tegen de komst van Sainz zou zijn: “De geruchten zijn niet waar. Red Bull gaat over de rijderskeuze en niemand anders.”

Ricciardo belde Marko naar eigen zeggen donderdag om te vertellen dat hij aan het einde van het seizoen zou vertrekken. Hij heeft een groot deel van zijn loopbaan bij Red Bull gereden en wilde wat anders. “Nu moeten we nadenken wie Verstappen’s teamgenoot zal worden”, aldus Marko.

Naast Sainz worden inmiddels ook Fernando Alonso, Pierre Gasly en zelfs Kimi Raikkonen genoemd als opvolgers van Ricciardo. Het silly season is wat dat betreft in volle gang.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen