Marko: Pérez neemt veel kennis van Mercedes-motor mee

SI202007190131_hires_jpeg_24bit_rgb

Geruime tijd was het onzeker wie dat felbegeerde Red Bull-zitje naast Max Verstappen zou krijgen voor 2021. Zou het Alexander Albon worden? Of toch Nico Hülkenberg? Nee, uiteindelijk was het de Mexicaan Sergio Pérez die Christian Horner en Helmut Marko overtuigde. "Hij weet veel over de Mercedes-motor en die kennis brengt hij mee naar ons team", stelde Marko in het programma Sport & Talk aus dem Hangar-7

"Sinds hij aan de kant gezet is, (door Racing Point red.) heeft hij goed opgelet wat Mercedes allemaal in zijn schild voert", begint Marko. "We hopen natuurlijk dat hij al die opgedane kennis met ons deelt." De Oostenrijker denkt dat de komst van Pérez een voordeel kan zijn voor Red Bull in 2021. "Pérez heeft naast zijn kennis van de Mercedes-motor al tien jaar ervaring in de Formule 1. Daar profiteert hij sowieso van. Ook is hij een expert in het managen van zijn banden."

Marko stelt 'dat het kampioenschap winnen nog altijd het doel is van Red Bull'. Het team denkt dat te kunnen doen met Verstappen en Pérez als rijders. "We realiseerden ons dat je twee sterke bolides met daarin twee sterke coureurs nodig hebt. Pérez is op dit moment in de vorm van zijn leven. Bij Alexander Albon wisselen pieken en dalen elkaar te veel af... Er was te weinig consistentie."

Aanbiedingen afwachten

Hoewel Marko vol lof spreekt over Pérez, heeft de Mexicaan een contract voor slechts één jaar gekregen. "Sinds het vertrek van Daniel Ricciardo heeft de tweede Red Bull-bolide geen goede prestaties meer geleverd. Dat is ook de reden dat we besloten hebben om Pérez een eenjarig contract te geven. Op deze manier kunnen we gedurende 2021 altijd andere opties en aanbiedingen afwachten."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen