Marko stelt dat Red Bull vanaf nu op eigen kracht races kan winnen

P-20170625-01296_News

Bij de zege van Daniel Riccciardo in Bakoe kwam heel wat geluk kijken. Niettemin werd duidelijk dat Red Bull, op een circuit waar vooraf voor werd gevreesd, heel goed mee kon komen met Ferrari en Mercedes. Op de vrijdag was Verstappen zelfs twee keer het snelst. Red Bull-adviseur Helmut Marko denkt dat Red Bull vanaf nu ook in staat is om op eigen kracht races te winnen.

In de kwalificatie voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan zat Verstappen de Ferrari's op de hielen. "We zijn niet in staat om - zoals Mercedes en Ferrari dat doen - in de kwalificatie de kracht van de motor op te schroeven", zegt Marko tegen Auto Motor und Sport. "Maar we hebben de laatste maanden wel flink progressie geboekt. Op de juiste circuits kunnen we op eigen kracht winnen."

De Oostenrijker vervolgt: "We verwachten veel van Silverstone en Boedapest. We hebben een grote stap voorwaarts gezet met het chassis en een seconde winst gepakt ten opzichte van het begin van het seizoen. En ook Renault heeft merkbare progressie geboekt. Twee tienden winst op het rechte stuk klinkt niet als heel veel, maar dat merk je absoluut."

Marko denkt dat zijn coureurs nu al de strijd kunnen aangaan met Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen. "Ten opzichte van Hamilton en Vettel komen we nog drie á vier tienden tekort. Zelfs nog iets meer als ze het vermogen opschroeven. Maar het gaat de goede kant op, we moeten alleen nog onze thuiswedstrijd [Oostenrijk, red.] doorkomen."

De Red Bull-ring - de GP die volgende week wordt verreden - is vanwege de vele rechte stukken een lastig circuit voor het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. In de weken daarna worden de races op Silverstone en de Hungaroring afgewerkt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen