Marko: 'Verstappen blijft bij Toro Rosso in 2016'

Max_Verstappen_Helmut_Marko_Scuderia_Toro_Rosso_Red_Bull_Racing

Het silly season is op gang gekomen met de positie van Kimi Raikkonen als sleutel. Mocht de Fin geen vervolgcontract voor 2016 bij Ferrari krijgen, dan kan er een caroussel op gang komen. Max Verstappen zal daar volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko geen deel van uitmaken.

Marko: "Daarover speculeren heeft geen zin. Max Verstappen heeft een meerjarig contract met Red Bull en het plan is dat hij volgend jaar doorgaat bij Toro Rosso." Over de afgelopen Grand Prix zei Marko: "Max deed het heel goed op vrijdag en op zaterdagochtend. maar niet zo goed bij de kwalificatie en de race. Ja, op zaterdag had hij pech met een technisch probleem, maar het heeft ook met ervaring te maken. Het is niet zo belangrijk om bijvoorbeeld P3 op vrijdag te hebben. Over het algemeen denk ik dat Toro Rosso de opbouw in het weekend moet verbeteren."

Ook vader Jos Verstappen liet dit weekend in gesprek met Olav Mol weten dat volgend jaar doorgaan bij Toro Rosso op dit moment de beste keuze is voor het leerproces van Max.

Foto: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden