Marko: 'Verstappen verdient minder dan Hamilton of Vettel'

P-20171027-01667_news-1

Het nieuwe contract van Max Verstappen bij Red Bull is bij lange na niet gelijkwaardig aan het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes of dat van Sebastan Vettel bij Ferrari.

Dat zijn de woorden van Red Bull’s teamadviseur Helmut Marko in antwoord op opmerkingen van zijn landgenoot Niki Lauda.

Die laatste zit in de directie van Mercedes en liet zich bij Servus TV ontvallen dat zijn stal Red Bull een hoop geld had kunnen besparen als Marko eerst met hem zou hebben gepraat: "Ik heb een goede relatie met Marko. We delen vaak een privévliegtuig, maar als hij denkt dat iets van hem af wordt genomen dan gooit hij er meteen een contract tegen aan. Zo is het ook gegaan met Verstappen: Marko is naar Austin gegaan en heeft direct een contract getekend met Verstappen’s vader. Maar als we [Marko en Lauda] van tevoren hadden gepraat, dan had hij zich een hoop geld kunnen besparen. We hebben Verstappen namelijk nooit een contract aangeboden."

Verstappen tekende in oktober een nieuw driejarig contract met Red Bull, terwijl hij op dat moment ook aan een overgang naar Mercedes werd gelinkt. Die geruchten zouden Red Bull en Marko er dus toe hebben gezet om de Nederlander veel te veel te bieden.

Volgens Marko kletst Lauda uit zijn nek: "dank dat jullie aanbieden om ons geld te besparen. Natuurlijk heeft Verstappen de situatie aangegrepen om een betere deal te krijgen, maar hij zit nog steeds ver onder de bedragen die Hamilton of Vettel opstrijken. Pas als Verstappen een titel pakt dan komt hij in de buurt van die twee."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen