Marko vindt vormdip Verstappen meevallen: 'Het is vooral pech'

AP-1VBHJ53R11W11_news

Anderhalve week geleden was Red Bull-topman Helmut Marko nog furieus op Max Verstappen nadat hij door een crash de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco miste. In de aanloop naar de race van komend weekend in Montreal oordeelt de Oostenrijker een stuk minder hard over de Nederlander.

"Hij heeft de laatste tijd gewoon wat pech gehad", aldus Marko tegen Motorsport.com. "Monaco en China zijn de enige fouten die ik hem aanreken. De rest is het vermelden niet waard."

Tijdens de Chinese Grand Prix schoot Verstappen van de baan af na een gevecht met Lewis Hamilton. Even later tikte de Red Bull-coureur Sebastian Vettel in de rondte. Eerder in het seizoen viel Verstappen in Bahrein uit nadat hij zijn ophanging brak na een clash met Hamilton. In Baku crashte Verstappen met teamgenoot Daniel Ricciardo en in Spanje reed hij zijn voorvleugel stuk op achterblijver Lance Stroll. Bij die laatste Grand Prix eindigde hij wel op het podium.

Marko zou na afloop van de wedstrijd in Monte Carlo met Verstappen in gesprek gaan. Of die conversatie al achter de rug is laat Marko in het midden. "Max moet gewoon iets rustiger worden en niet op elk moment maar de snelste willen zijn. Hij zit nu een beetje in een negatieve reeks, maar vorig jaar had hij zes keer achter elkaar een motorprobleem en uit dat dal wist hij ook te kruipen. En dat was nog veel erger.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden