Marko: 'We zullen volgend jaar sneller zijn dan Renault'

AP-1T1ASDTWH1W11_news

De inmiddels veelbesproken overstap van Red Bull Racing naar motorleverancier Honda zal volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko goed uitpakken. Daarvan is de Oostenrijker overtuigd. “We zullen volgend jaar veel sneller zijn dan Renault.”

Aan het einde van het seizoen wordt na een aantal roerige jaren een punt gezet achter het huwelijk tussen de renstal en de Franse motorfabrikant. "Renault is op dit moment niet van het niveau Mercedes of Ferrari. Ook hapert de betrouwbaarheid. We hebben het geloof in Renault verloren", stelt Marko in een interview met ServusTV.

Belofte nooit ingelost

"Bij Renault waren we toch betalende klant", gaat Marko verder. "We werden dan wel fair behandeld, maar natuurlijk heeft het eigen team altijd voorrang gehad. De belofte van Renault, dat ze competitief zouden zijn, is nooit ingelost."

Vanaf volgend seizoen levert Honda de motoren aan Red Bull. Dit jaar wordt het zusterteam Scuderia Toro Rosso al aangedreven door de Japanse krachtbronnen. "Met Honda hebben we een partner die volledig is toegewijd en die over de menselijke en technische middelen beschikt en ons ziet als het nummer 1-team."

Andere benadering

Marko legt uit hoe de samenwerking met de Japanners verloopt. "Wij benaderen Honda anders dan McLaren. Zij hadden Honda min of meer opgedragen hoe de motor er uit moest zien en hoe de krachtbron geplaatst moest worden. Wij hebben slechts gezegd dat zij voor ons de beste motor moesten bouwen. En dan proberen wij die ergens in het chassis in te bouwen."

"We discussiëren over alles", vertelt Marko. "De Japanners hebben ingezien, dat ze fouten hebben gemaakt. Er is met personeel geschoven en ze hebben zich laten bijstaan door experts. De huidige vorm bij Toro Rosso laat duidelijk zien dat het de goede kant op gaat."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen