Marquez houdt Dovizioso af in fel duel

180923_ara_motogp_battle

Het kon alle kanten op tot en met de laatste ronde. In vorige gelegenheden dat het tussen Andrea Dovizioso en Marc Marquez ging in de laatste ronde was het Dovizioso die aan het langste eind trok. In de MotoGP van Aragon was het de Spaanse Honda-coureur die de Italiaanse Ducati-rijder terugwees naar de tweede plaats.

In het bloedspannende gevecht maakten ook de Suzuki-rijders Andrea Iannone en Alex Rins nog kans op de zege. Zij eindigden als respectievelijk derde en vierde.

https://twitter.com/i/status/1043841660269088770

Door zijn zege breidde Marquez zijn voorsprong uit naar 72 punten, maar doordat Dovizioso tweede werd, kan Marquez de wereldtitel nog niet zeker stellen bij de volgende wedstrijd in Thailand. Er zijn nog vijf GP's te gaan.

Marquez had niet verwacht dat hij de Ducati achter zich zou kunnen houden. "Ze waren dit weekend zo sterk, dat ik mezelf vooraf al tevreden had gesteld met de tweede plaats. De zachte achterband gebruiken was een gok, maar die pakte goed uit. Ik kon goed bij Dovi blijven in het begin en kon aanvallen op het goede moment. Het was een super-gevecht."

Dovizioso op zijn beurt was heel blij met de tweede plaats op een circuit waar de Ducati in eerdere edities niet goed uit de verf kwam. "We kunnen nu echt op elk circuit meedoen en dat is prachtig", vond hij.

Voor Suzuki kwam het podium onverwachts. "De zachte achterband was nogal kritiek", had Andrea Iannone ervaren. "Maar ik kon de band goed sparen in het begin en toch bij Marc en Dovi blijven, doordat het tempo niet zo hoog lag. Toen zij in duel gingen, kon ik niet echt aanvallen, anders had ik dat zeker gedaan, maar als een van hen een foutje maakte, zat ik er kort genoeg op om me erin te kunnen mengen. Met de derde plaats ben ik meer dan tevreden."

Highside Lorenzo in eerste bocht

180923_ara_crash_lorenzo
Jorge Lorenzo crashte in de eerste bocht. Foto: MotoGP.com

Al in de eerste bocht van de race ging Jorge Lorenzo, gestart vanaf poleposition, spectaculair onderuit. De Spanjaard moest op een brancard worden afgevoerd en hield een ontwrichte en een gebroken teen over aan de crash.

Valentino Rossi, gestart vanaf de zeventiende plaats, finishte als achtste, met teamgenoot Maverick Viñales op de tiende plaats.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen