Marquez in Austin dominant naar eerste zege van seizoen

93-marc-marquez-esp_ds59219.gallery_full_top_lg

Marc Marquez heeft zondag op dominante wijze de Grand Prix van de Verenigde Staten gewonnen. De Spanjaard, die wegens een gridstraf vanaf de vierde plaats moest starten, reed al snel naar de leiding en gaf die positie niet meer uit handen. Maverick Viñales, landgenoot van Marquez, eindigde als tweede, voor de Italiaan Andrea Iannone.

Marquez is ongenaakbaar op het Circuit of the Americas. Sinds de eerste Grand Prix daar in 2013 werd gehouden won hij alle edities. Meestal doet hij dat vanaf poleposition, maar dit jaar werd hem dat iets lastiger gemaakt nadat hij een gridstraf van drie plaatsen ontving voor het hinderen van Viñales.

Heel veel last van die tijdstraf had de regerend wereldkampioen echter niet. Kort na de start ging hij Johann Zarco en Viñales al snel voorbij en lag hij tweede achter Andrea Iannone. Aan het eind van de eerste ronde ging Marquez ook de Italiaanse koploper voorbij en lag hij aan de leiding van de race.

Marquez vervolgens niet meer in de problemen en reed soeverein naar zijn eerste zege van het seizoen. Andrea Dovizioso, die als vijfde eindigde, is leider in de WK-stand met 46 punten. Márquez volgt met 45 punten. Viñales is derde met 41 punten.

DbaaFqsX0AAWfzb-700x394
(c) @MotoGP

Bendsneyder twintigste

Eerder op de dag kwam Bo Bendsneyder in de Moto2 als twintigste over de meet. De Nederlander wacht na drie wedstrijden nog op zijn eerste punten. Eerder finishte Bendsneyder als achttiende in Qatar en als 28e in Argentinië.

De zege op het circuit in Austin ging naar de Italiaan Francesco Bagnaia. Alex Marquez werd tweede en de Portugees Miguel Oliveira derde.

In de WK-stand is Bagnaia de nummer één met 57 punten. Zijn landgenoot Mattia Pasini en Marquez hebben 47 punten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen