Marquez ook in derde training buiten de top 10

180616_CAT_Marquez_FP3

Door opnieuw een val in de slotfase is Marc Marquez veroordeeld tot Q1 voor de MotoGP van Catalonië. De snelste tien van de gecombineerde drie vrije trainingen gaan rechtstreeks door naar Q2, de anderen hebben in Q1 nog een kans om zich daar bij te voegen. De snelste twee van die sessie gaan door naar Q2 waar de eerste twaalf plaatsen van de startgrid worden verdeeld. De Q1-sessie is vanmiddag om 14.10 uur. Q2 begint om 14.35 uur.

Gisteren viel Marquez ook al buiten de top 10, maar hij maakte zich daarover geen zorgen. “We hadden een probleempje met de elektronica, wat eenvoudig op te lossen was”, verklaarde de regerend wereldkampioen. In de derde training stond hij ook steeds ‘veilig’, maar met een kleine drie minuten te gaan ging hij onderuit, waardoor er geen gelegenheid meer was zijn rondetijd te verbeteren. Marquez’ teamgnoot Dani Pedrosa kwam daardoor nog net wel bij de eerste tien, Marquez sloot de sessie af met de elfde tijd: net niet genoeg. De laatste keer dat Marquez was veroordeeld tot Q1 was in mei 2015, in Mugello.

Andrea Dovizioso wist zijn tijd wel te verbeteren en kwam als snelste uit de training, voor zijn Ducati-teamgenoot Jorge Lorenzo en Yamaha-rijder Maverick Viñales. De top 10 wordt overigens door slechts 0,333 van elkaar gescheiden. De eerste zestien staan binnen een seconde van elkaar. De verschillen zijn dus minimaal.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden