Marquez wereldkampioen na late crash Dovizioso

181021_JAP_Marquez

In zijn eentje reed Marc Marquez op de finishlijn af van de MotoGP van Japan, in de wetenschap dat Andrea Dovizioso onderuit was gegaan in de voorlaatste ronde op Motegi. Op die manier kreeg de 25-jarige Marquez zijn zevende wereldtitel, de vijfde in de MotoGP, tamelijk onverwachts in de schoot geworpen.

https://twitter.com/i/status/1053892410852499456

Met vijf ronden te gaan leek het er nog niet op dat Marquez al in Japan een feestje zou vieren, met Dovizioso aan de leiding in de wedstrijd op de Motegi Twin Ring - het circuit is eigendom van Honda. Marquez had wel al een poging gedaan, in de dertiende ronde, maar was iets te enthousiast en mocht blij zijn dat hij niet samen met Dovozioso en zijn Honda-merkgenoot Cal Crutchlow onderuit ging toen hij eventjes in het gras terecht kwam.

https://twitter.com/i/status/1053880430305382400

Dovizioso nam de leiding weer over, maar Marquez schikte zich niet in het feit dat hij nog een weekje moest wachten. Met vier ronden te gaan zette hij met een blockpass in bocht 9 zijn Honda voor de Ducati. Vóór Dovizioso eindigen was genoeg om de titel zeker te stellen. "Ik wilde het niet laten aankomen op de laatste ronde en wist dat ik net iets meer had, dus probeerde ik het", vertelde Marquez verheugd. "Ik had het wel graag tot de lijn uitgevochten, want kampioen worden met Dovi op het podium was nóg mooier geweest."

Zover kwam het niet, want met anderhalve ronde te gaan schoof de Ducati-rijder onderuit, zodat Marquez zonder strijd en zonder risico's zijn 69ste overwinning en zijn zevende wereldtitel kon bijschrijven. Dovizioso kon zijn machine nog wel aan de praat houden en kwam als achttiende over de finish.

https://twitter.com/MotoGP/status/1053884232123211783

De tweede plaats in de wedstrijd was voor Cal Crutchlow, de derde voor Suzuki-rijder Alex Rins.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen