Martin verdwijnt in de verte in Moto3

180923_ARA_Martin_2

Al in de eerste ronde van de Moto3-race van de GP van Aragon trok Jorge Martin er tussenuit. De rest van het veld zag hem pas na de finish terug. Met een voor de Moto3 ongewoon groot verschil van bijna zes seconden kwam Martin alleen over de streep.

Achter hem vond een verbeten gevecht plaats om de resterende podiumplaatsen. Die werden verdeeld tussen Marco Bezzecchi, die vanaf de achttiende plaats was vertrokken en een indrukwekkende inhaalrace reed, en Enea Bastianini, die van de vijftiende plaats op de grid kwam. De vijf die na Martin over de finish kwamen deden dat met een onderling verschil van een halve seconde.

https://twitter.com/i/status/1043790072410247168

De grid was nogal opgeschud ten opzichte van het kwalificatieresultaat. Maar liefst dertien coureurs hadden gridpenalty’s gekregen wegens te langzaam rijden op de racelijn tijdens de kwalificatie.

Voor Martin was het de zevende overwinning in zijn carrière. “Snel wegkomen vanaf de start was de strategie, maar het waren wel negentien lange en eenzame ronden op deze manier.” In het kampioenschap breidde Martin zijn voorsprong op Bezzecchi uit tot dertien punten.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden