Masi: Treden streng op bij overtreden track limits Hungaroring

AP-215KJYPT92111_hires_jpeg_24bit_rgb

De afgelopen twee raceweekenden werden er al met regelmaat rondetijden afgekeurd, omdat de coureur in kwestie zich niet aan de track limits had gehouden. Ook dit weekend, tijdens de Grand Prix van Hongarije, zullen de stewards streng optreden bij het overtreden van de track limits, zo stelt wedstrijdleider Michael Masi in gesprek met Motorsport.

"Een rondetijd die tijdens elke trainingssessie of de race wordt verkregen door het verlaten van de baan en het afsnijden van de rood-witte kerbs in de bochten, leidt er toe dat die rondetijd door de stewards wordt afgekeurd", deelde Masi mee. De track limits op de Hungaroring gelden in bochten 4, 11 en 12.

Zwart-witte vlag

Mocht een coureur de track limits overschrijven, dan krijgt het team daar automatisch een melding van. "Elke keer als een wagen achter de rood-witte kerbs rijdt, wordt het team daar via het officiële communicatiesysteem over geïnformeerd", legt Masi uit. "Bij de derde overtreding krijgt hij (de coureur in kwestie red.) de zwart-witte vlag te zien en vanaf dan worden alle volgende overtredingen aan de stewards gemeld."

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Hongarije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden