Massa over afscheid: 'Raar omdat ik dit eerder heb meegemaakt'

22815542_2030489090348401_631144841260099541_n

Felipe Massa maakt zich op voor zijn laatste Braziliaanse Grand Prix. De 36-jarige Williams-coureur dacht vorig jaar in Sao Paolo ook al zijn laatste thuisrace te rijden, maar destijds kwam hij terug op zijn besluit om te stoppen. Dit jaar lijkt zijn afscheid definitief te zijn.

"Het voelt raar omdat ik alles al eerder heb meegemaakt, al weet ik zeker dat het ook leuk zal zijn", zegt Massa tegen Speedweek. "Wat vorig jaar gebeurde zal nu niet weer zo zijn, maar dat is niet zo belangrijk. Het was meer dan genoeg. Ik weet dat de mensen van me houden en me respecteren. Meer kan ik niet van ze vragen."

Massa crashte vorig jaar tijdens de race in de Braziliaanse regen en kreeg op de weg terug naar de pitbox een staande ovatie van zowel de fans als de monteurs van andere teams. "Het is bijna onmogelijk om de emoties van toen onder woorden te brengen. Ik had nooit zo'n reactie van de fans en teamleden verwacht. Formule 1 was nooit menselijker. Het was niet gepland, dat maakte het zo bijzonder."

Hij vervolgt: "Brazilië is voor mij een van de beste races van het jaar. Ik voel de steun van de mensen, niet alleen vanuit de stad, maar vanuit het hele land. Ik hoop alleen dat het resultaat deze keer anders zal zijn."

De eerste vrije training op Interlagos begint vrijdag om 13.00 uur. De race gaat zondag om 17.00 uur van start.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden