Mattia Binotto: Contract Sainz geeft Ferrari betrouwbaarheid voor de toekomst

door Olav van Boxtel
10-saturday-monza

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, stelt dat het vernieuwen van het contract van Sainz, Ferrari de komende jaren goed doet. Sainz tekende onlangs een contract tot 2024, wat de teambaas beschouwde als 'een belangrijke handtekening'. 

Op de vraag waarom het contract van Sainz is verlengd, antwoord Binotto het volgende: "Allereerst zijn we ontzettend blij met hem. Daarnaast is hij erg snel geïntegreerd in het team. Hij past er perfect bij. Ook is het goed voor de betrouwbaarheid binnen Ferrari de komende jaren. Het kan het team rust en een extra impuls geven."

Toekomstplannen

Ferrari zegt vooral bezig te zijn met het opstellen van de juiste doelen voor de toekomst. Binotto vult daarbij aan dat Sainz en Leclerc hier stabiliteit en racecraft aan toevoegen. "We stellen doelen voor de toekomst. Met dit rijderspaar hebben we het beste paar op de grid in handen. Dat is belangrijk voor Ferrari", aldus Binotto.

220019-emilia-romagna-gp-2022-friday
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz trapt zijn nieuwe contract bij Ferrari echter minder goed af, nadat hij in de muur belandde in Q2 tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Ondanks de fout denkt Binotto niet dat er een bepaald probleem was bij Sainz die hij moet overwinnen. "Wat wel zou kunnen is de prestatiedruk die hij voelt, nu we een potentieel WK-winnende auto hebben", zegt hij.

Leren van fouten

"Carlos (Sainz red.) heeft een paar fouten gemaakt, maar dat weet hij zelf ook. Toch zien we dat hij ook steeds sneller en sneller gaat en dat hij erg consistent is. In Q2 was het niet het juiste moment om te pushen. Toen ging hij eraf. Hij weet dit zelf ook. We hebben er vertrouwen in dat hij zich gewoon weer herpakt."

220001-emilia-romagna-gp-2022-thursday
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Binoto vervolgt: "Het is wellicht de eerste keer in zijn carrière dat hij een auto heeft die kan vechten voor de overwinningen. Dat brengt druk met zich mee. Hij moet hier gewoon aan wennen. De ervaring en tijd zal het hem leren. Hij is een erg slimme jongen."

Lees ook: Williams optimistisch richting Imola

Lees ook: Race gemist: F1-commentaar Olav Mol terug te luisteren

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia Romagna

 

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden