Mattia Binotto: Er is iets mis

Binotto Monaco

Mattia Binotto denkt dat er iets mis is met de auto waardoor ze niet het volledige potentieel kunnen gebruiken. Tijdens de kwalificatie ziet de rode Ferrari er snel uit, maar tijdens de race lijkt dat volledig weg te zijn. Dit laat Binotto weten tegenover F1.com.

Tijdens de kwalificaties lijkt de Ferrari een kans te hebben op een goed raceweekend. Toch lukt het tijdens de race niet om bij te blijven met Red Bull en soms Mercedes. Mattia Binotto denkt dan ook dat er iets mis is met de auto waardoor ze niet alles uit de auto kunnen halen. Zo startte Charles Leclerc en Carlos Sainz als tweede en derde de Grand Prix van Nederland, maar werden ze derde en achtste. Ze hebben op het moment niet genoeg race pace om te winnen. 

"Er is iets mis"

Het is al vijf races geleden dat Ferrari een race wist te winnen, namelijk in Oostenrijk. Op de softs lijkt de Ferrari hard te lopen, maar zodra ze op de mediums of hards gaan verdwijnt die snelheid. Volgens Binotto heeft dit dan ook effect op het resultaat. "De snelheid was gedurende de race niet denderend, vooral niet op de mediums en hards. Dat heeft op een of andere manier invloed gehad op onze resultaten", Aldus Binotto. Volgens Binotto is het al drie races op rij dat de Ferrari geen snelheid heeft, er moet dan ook iets mis zijn met de auto. "Het zijn drie races op rij waar Ferrari heeft verloren, in Hongarije, Spa en nu ook op Zandvoort. Ik denk dat we misschien niet het volledige potentieel van de auto benutten, er is iets mis en dat we moeten aanpakken."

Mattia Binotto en Charles Leclerc tijdens de Dutch GP
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Foute pitstopstrategie

Tijdens de Grand Prix van Nederland was Carlos Sainz slachtoffer van een foute pitstopstrategie. Toen de Spanjaard binnen kwam lagen er maar drie banden klaar in plaats van de gebruikelijke vier. Hierdoor duurde zijn pitstop maarliefst 12.7 seconden. Volgens Binotto kwam dat omdat het een te late call was. "Als je er naar kijkt was de call gewoon te laat en hadden we geen tijd om te reageren", vertelt de teambaas van Ferrari. Die ook laat weten dat hij zich meer zorgen maakt om de pace dan om de strategie. "Die fouten mogen niet gebeuren, maar toch gebeurde ze. Ik ben er vrij zeker van dat we die fouten oplossen. Dus daar maak ik me minder zorgen over dan de pace van de auto."

Lees ook: F1 aan Tafel: Proud to be Dutch

Lees ook: Domenicali: Zandvoort volgend jaar eerste race na zomerstop

Lees ook: AlphaTauri komt met statement: Dit is onacceptabel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden