Domenicali: Zandvoort volgend jaar eerste race na zomerstop

door Tim Koenders
Haas in Zandvoort

Stefano Domenicali, baas van de Formule 1, zegt dat de Grand Prix van Nederland volgend jaar de eerste race na de zomerstop zal zijn. De race in Zandvoort zou dan in het laatste weekend van augustus verreden worden.

Afgelopen weekend werd de Grand Prix van Nederland verreden. Dit jaar was het feest nog groter dan in 2021 doordat er meer fans aanwezig mochten zijn. Maar ook na de eerste race sinds 1985 was al snel duidelijk dat de Grand Prix van Nederland een plekje op de kalender verdient. Misschien niet omdat de race zo spectaculair was maar de fans zorgden voor een groot spektakel. Ook de coureurs waren, vooral na afloop van de kwalificatie, zeer te spreken over het vernieuwde circuit.

Verstappen-zandvoort-2

Direct na zomerstop

Het circuit heeft nog een contract voor volgend jaar maar dit keer zal de Grand Prix van Nederland een week eerder verreden worden, waarschijnlijk in het laatste weekend van augustus. Dat heeft Stefano Domenicali gezegd volgens De Telegraaf. Dit houdt in dat de Grand Prix van Nederland de eerste race na de zomerstop zal zijn. Een mooi begin van het tweede deel van het Formule 1-seizoen.

Lees ook: Olav Mol over Verstappen: "Richting Senna en Schumacher"

Lees ook: Haas ongelukkig in Zandvoort

Lees ook: Carlos Sainz: "Het was een puinhoop"

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden