Carlos Sainz: Het was een puinhoop

Sainz zandvoort 2022

De race van Carlos Sainz was een puinhoop. Volgens de Spanjaard zat hij dan ook constant in de problemen en is hij niet tevreden met P8. Het zijn namelijk kostbare punten die verloren worden. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Met een verkeerde pitstop waar een band miste, een vijf seconde penalty voor een unsafe release en drie verloren posities is Sainz slachtoffer van een verkeerde strategie én de smalle pitstraat van Zandvoort. Sainz is dan ook totaal niet tevreden met de einduitslag. 

Unsafe release

Volgens Sainz was zijn race een puinhoop en dat kan ook wel kloppen. Hij is weer slachtoffer geworden van Ferrari die zijn zaken niet op orde had en zodoende verloor hij veel tijd bij de pitstop. "Het was een puinhoop. Ik zat de hele race in de problemen. Het was een verwarrende pitstop en de gele vlag. Ik heb mezelf daarin goed gered", vertelt Sainz.

Daarnaast kreeg hij ook nog een vijf seconde penalty voor een unsafe release en verloor daarmee drie plekken. In zijn ogen was het geen unsafe release en gaat daarom nog met de FIA in gesprek. "De unsafe release was in mijn ogen geen unsafe release. Ik verliet de pitstraat correct, maar ik moest remmen om de crew van McLaren te ontwijken. Daarvoor geven ze mij een vijf seconde penalty en dat is frustrerend. Ik ga er ook met de FIA over in gesprek, want ik snap het niet.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55)

Geen race pace

Tijdens de kwalificatie lijkt de Ferrari pijlsnel te zijn, maar in de races laten ze enorm veel liggen. Sainz is dan ook niet blij met hoe de auto aanvoelt. "We missen veel qua race pace. Ik ben dan ook niet blij met hoe de auto aanvoelt. Hij is super lastig om te besturen en we hebben veel moeite met de achterkant", aldus de Ferrari coureur. Ook oververhit de achterkant snel en volgens Sainz moet er onderzocht worden waar alle problemen vandaan komen. "De achterkant raakt snel oververhit. We moeten onderzoeken waarom de auto tijdens de race niet zo snel is als tijdens de kwalificatie."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Nederland: de race

Lees ook: Gemengde gevoelens voor coureurs van Williams

Lees ook: Valtteri Bottas: Moeilijkste weekend van dit seizoen

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden