Gemengde gevoelens voor coureurs van Williams

Alex Albon / Nicholas Latifi / Williams Racing / 2021

Er heersen gemengde gevoelens bij de coureurs van Williams. Waar Alexander Albon heel snel lijkt op de rechte stukken mist Nicholas Latifi veel pace. Hij reed dan ook een eenzame race op Zandvoort. Dit laten beide coureurs weten tegenover F1.com.

Ondanks dat Alexander Albon geen punten heeft gescoord tijdens de race is hij tevreden met het resultaat. Hij merkt dan ook dat de Williams veel snelheid heeft op de rechte stukken. Volgens hem belooft dat dan wat voor Monza. Maar waar Albon veel snelheid heeft mist Nicholas Latifi juist die snelheid. Hij miste alle pace en kon totaal niet meekomen met de rest van het veld. Albon is als twaalfde over de finish gekomen en Latifi als achtiende. 

"Het was een eenzame race"

Voor Latifi was het een eenzame race, hij had alleen een beetje actie met Kevin Magnussen maar dat was van korte duur. Hij wil deze race dan ook zo snel mogelijk vergeten. "Het was een eenzame race. Het is ook een race om te vergeten voor mij. Ik weet niet waarom we niet genoeg pace hebben. We waren gewoon erg langzaam en ik heb geen antwoord op de vraag waardoor dat komt", aldus Latifi. Doordat Latifi tijdens de kwalificatie problemen had wist hij niet waar hij zou staan. "Gisteren hadden we natuurlijk een probleem tijdens de kwalificatie dus we wisten niet goed waar we zouden staan, nu weten we dat."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

"Ben best tevreden met het resultaat"

Albon is dan wel niet in de punten gefinisht, maar hij is alsnog tevreden met het resultaat. Zeker omdat het team geen verwachtingen had voor dit weekend. "Ik ben best tevreden met het resultaat, ondanks dat ik geen punten heb behaald. We hadden eigenlijk geen verwachtingen dit weekend. We waren eigenlijk nog best snel. Het waren geen punten, maar we zaten er wel dichtbij", vertelt Albon. Die op de medium snel was, maar in de problemen werd gebracht door de safety car en blauwe vlaggen voor de Mercedes. "We waren erg goed op de medium band. Op de andere banden hadden we alleen maar problemen. Die safety car op het einde heeft het wel verpest voor ons. Ook met de blauwe vlaggen voor Mercedes verloren we veel tijd."

Lees ook: Valtteri Bottas: Moeilijkste weekend van dit seizoen

Lees ook: Esteban Ocon: Was niet de beste race

Lees ook: Charles Leclerc: Zullen zien wat nog mogelijk is

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden