Charles Leclerc: Zullen zien wat nog mogelijk is

Leclerc zandvoort 2022

Charles Leclerc komt als derde over de finish tijdens de Grand Prix van Nederland. Hij startte vanaf P2, maar door strategische fouten is hij als derde geëindigd. De coureur uit Monaco is dan ook niet tevreden en ziet zijn kansen op de titel slinken. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Het was voor Charles Leclerc wederom geen goed raceweekend. Waar het in de vrije trainingen er veelbelovend uitzag is de strategie tijdens de races nog niet op orde. Leclerc is dan ook niet tevreden met zijn derde plek en ziet de titel steeds verder uit het zicht verdwijnen.

Ongelukkig

Volgens Leclerc kwam de virtual safety car op een ongelukkige timing en zat dat zijn plannen dwars. "Het was een lastige race en we waren erg ongelukkig met de timing van de virtual safety car. Hierdoor hadden we wat last en werd Hamilton inhalen ook nog bemoeilijkt", aldus Leclerc. Ook zag Leclerc dat Mercedes en dan in het bijzonder Hamilton aan het vliegen waren op die harde band. "De Mercedes was echt aan het vliegen op de harde band. Maar na de herstart van de safety car had Hamilton het zwaar op de medium band. Ik had meer grip met mijn nieuwe set soft banden."

Leclerc Zandvoort zondag 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

"Het gat is erg groot"

Door de overwinning van Max Verstappen loopt hij uit in het kampioenschap. Verstappen heeft nu 310 punten en Leclerc 201, hiermee is het gat tussen de twee rivalen 109 punten. Leclerc ziet hiermee zijn kansen op de wereldtitel slinken, maar zegt dat Ferrari er alles aan doet om zijn kansen te maximaliseren. "Het gat tussen mij en Verstappen is nu wel heel erg groot geworden. We gaan proberen te maximaliseren, maar we zullen zien wat er nog mogelijk is voor ons."

Lees ook: Max Verstappen: Voelt geweldig om hier weer te winnen

Lees ook: George Russell na P2: We hadden geweldige pace

Lees ook: Nederlands succes tijdens chaotische F2 hoofdrace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden