Max Verstappen: Voelt geweldig om hier weer te winnen

Verstappen Zandvoort zondag 2022

Max Verstappen heeft zijn thuisrace op het circuit van Zandvoort gewonnen. Het podium wordt compleet gemaakt door George Russell en Charles Leclerc. Volgens Verstappen was het geen makkelijke race op het circuit van Zandvoort. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Max Verstappen wint zijn thuisrace op het circuit van Zandvoort. De Nederlander startte vanaf pole position en wist de overwinning te verzilveren, al was dat volgens Verstappen niet al te makkelijk. Zijn teamgenoot Sergio Pérez wordt, mede door een vijf seconde penalty van Carlos Sainz, vijfde. Verstappen heeft nu 310 punten in het wereldkampioenschap en staat daarmee 109 punten los van Charles Leclerc.

Juiste strategie

Voor Red Bull en Verstappen pakte de strategie goed uit. Tijdens de virtual safety car en safety car kon het team profiteren van een verkorte pitstop, mede hierdoor pakte hij de overwinning. "Tijdens de virtual safety car en safety car maakte we de juiste call, vooral met de keuze voor de zachte band", aldus Verstappen. Voor de safety car dacht Verstappen dat de harde band nog de juiste keuze was, maar dat veranderde al snel. "Voor de safety car dacht ik dat de harde band de juiste band was, en als we niet zouden pitten hadden we het niet gehaald."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Hard werken

De herstart van de safety car was Lewis Hamilton op de medium band versus Verstappen op de soft band. Verstappen was goed wakker tijdens de herstart en haalde Hamilton voor de eerste bocht in. Verstappen had veel meer snelheid op het rechte stuk mede door de zachte band. "We hadden genoeg snelheid om aan te vallen in bocht 1. De timing was ook perfect in die eerste bocht", vertelt de Nederlander. Voor Verstappen voelt het geweldig om weer te winnen, maar het was ook hard werken. "Het is geweldig om hier weer te winnen. Ik moest hard werken voor deze overwinning."

Lees ook: Max Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van Nederland

Lees ook: Nederlands succes tijdens chaotische F2 hoofdrace

Lees ook: Zak Brown: Keuze voor Piastri geen invloed talentprogramma

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden