Nederlands succes tijdens chaotische F2 hoofdrace

felipe drugovich 2022 MP motorsport

Felipe Drugovich wint de chaotische Formule 2 hoofdrace op Zandvoort. De coureur van het Nederlandse MP Motorsport vertrok vanaf pole position en heeft dat om kunnen zetten in een overwinning. Het podium wordt compleet gemaakt door de Nederlander Richard Verschoor en Ayumu Iwasa. 

Felipe Drugovich weet de chaotische Formule 2 hoofdrace te winnen op het circuit van Zandvoort. Met een rode vlag en meerdere safety cars duurde de race zo lang dat ze de 40 rondes niet vol hebben kunnen rijden. Door een Nederlands team en een Nederlandse coureur op het podium is het een Nederlands feestje bij de Formule 2. 

Rode vlag

Na vier rondes kwam in eerste instantie de eerste safety car op de baan, maar die werd al snel omgezet in een rode vlag. Logan Sargeant ging al door de grindbak, maar wist nog door te rijden. Even later tikt hij Ralph Boschung aan en daarna weer. Toen ging het fout en ging hij met hoge snelheid de tecpro barrier in. Zijn auto zat helemaal vast in de barrier die zelfs kapot was. Die moest dus goed hersteld worden voordat er weer verder geracet kon worden. Het werd, toen het weer veilig was, een rollende start die soepel verliep.

Chaotische herstart

Toen er weer geracet kon worden kwamen veel coureurs naar binnen om de banden te vervangen. Bij Marino Sato ging dat niet helemaal goed. De linkerband van de Japanner zat niet goed vast waardoor ook hij de tecpro barrier in reed. Door de warmte van zijn rem vloog die ook nog eens in de fik. Die was al snel weer geblust. Hiervoor kwam er wel weer een safety car op de baan en de restart daarvan was erg chaotisch. Leider in de wedstrijd Liam Lawson besloot te wachten tot net voor de finishlijn om op het gas te gaan. Echter, hij was nog niet op zijn gas, maar de coureurs achter hem wel. Hiermee vielen Clément Novalak, Jack Doohan en Tatiana Calderón uit. Verschoor had schade aan zijn voorvleugel maar weet de race uit te rijden. Hierdoor kwam er nog een safety car, maar daarvan verliep de herstart rustig. Uiteindelijk duurde het allemaal bij elkaar zo lang dat ze onder de klok gefinisht zijn. 

Lees ook: Zak Brown: Keuze voor Piastri geen invloed talentprogramma

Lees ook: Zane Maloney pakt de F3 hoofdrace op Zandvoort

Lees ook: Kevin Magnussen verbaasd door weinig grip

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden