Kevin Magnussen verbaasd door weinig grip

Kevin Magnussen Zandvoort vrijdag

Kevin Magnussen is niet verder gekomen dan Q1 in de kwalificatie op Zandvoort. Naar eigen zeggen komt dat door het tekort aan grip, iets waar de rest van de coureurs geen moeite mee leken te hebben. Toch is Magnussen direct gefocust op de race van zondag.

In alle voorgaande sessies dit weekend presteerde teamgenoot Mick Schumacher beter dan Magnussen. In de uitslag van de kwalificatie wordt dit ook weer pijnlijk duidelijk, met een achtste plek voor Schumacher en een achttiende plek voor Magnussen. En dat terwijl het begin van Q1 er prima uitzag voor de Deen: "Na de eerste run in Q1 was ik best positief. Maar tijdens de tweede run leek ik de grip niet te kunnen vinden, die de andere coureurs wel hadden. De baan wordt beter en dan verwacht je meer grip, maar ik voelde het gewoon niet."

Kevin Magnussen cockpit Zandvoort

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Ondanks dit teleurstellende resultaat geeft hij dit weekend nog niet op. "Morgen is een nieuwe dag en dan proberen we het opnieuw", zo laat hij weten aan F1.com

Uit het niets

De derde vrije training, die zaterdag ochtend is verreden, zag er veelbelovend uit voor Magnussen. In deze sessie had hij namelijk wel de pace die hij graag in de kwalificatie had willen zien: "Vanmorgen zag de pace er goed uit. Voor welke reden dan ook is het weer verdwenen." Door het gebrek aan grip in de kwalificatie, werd het gat van Magnussen naar de rest van de coureurs alsmaar groter. "Ik baal ervan dat ik de grip, die de rest wel had, niet kon vinden. In de tweede run [van Q1] won ik twee tienden, waar anderen acht tienden of zelfs een seconde sneller waren", aldus Magnussen. 

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Mick Schumacher noemt achtste plek onverwacht

Lees ook: Tegenvallend resultaat voor Alpine

Lees ook: Alfa Romeo: Racepace wordt een groot vraagteken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden