Tegenvallend resultaat voor Alpine

Esteban Ocon Zandvoort 2022 kwalificatie

Alpine had hogere verwachtingen van de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Beide coureurs kwamen echter niet verder dan P12 en P13. "We hadden snelheid in de auto die we niet konden gebruiken", aldus Fernando Alonso tegenover F1.com.

Fernando Alonso werd in zijn laatste run gehinderd door een van de Red Bull-coureurs. "Erg frusterend, want ik zat in een goede ronde." Naar eigen zeggen was hij op dat moment zelfs een halve seconde sneller dan in zijn vorige run. "Maar het is een kort en smal circuit, waar kwalificaties altijd tricky zijn."Het team heeft dit weekend upgrades meegenomen en volgens Alonso ziet de racepace van Alpine er goed uit. "Het is alleen een circuit waar je moeilijk kunt inhalen, dus we moeten zien wat we kunnen doen in de race", sluit de Spanjaard af.

Makkelijker inhalen

Voor teamgenoot Esteban Ocon was het ook een moeizame kwalificatiesessie. "We hadden moeite met de grip aan de achterkant", zegt de Fransman. Er waren tijdens de kwalificatie geen bijzondere factoren zoals harde wind die de tegenvallende prestatie konden verklaren volgens Ocon. "Maar we hebben in het verleden vaker goede races gehad." Ook denkt hij dat het met de huidige auto's makkelijker moeten zijn om in te halen ten opzichte van de vorige editie op Zandvoort. "Dus hopelijk kunnen we punten scoren", besluit Ocon.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Alfa Romeo: Racepace wordt een groot vraagteken

Lees ook: Daniel Ricciardo: Verloor grip in laatste run

Lees ook: Carlos Sainz: Race gaat interessant worden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden