Daniel Ricciardo: Verloor grip in laatste run

Daniel Ricciardo Zandvoort 2022 kwalificatie

Daniel Ricciardo moest al in Q1 afhaken tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Naar eigen zeggen verloor hij grip in de laatste run en kwam daarmee niet verder dan de zeventiende positie.

Voor Daniel Ricciardo was het niet de kwalificatie waarop hij had gehoopt. Tijdens zijn laatste run kwam een coureur die voor hem op de baan zat met een wiel in het vuil. "Ik zag daarna veel vuil op de baan liggen en hoopte maar dat het geen effect zou hebben op de grip", zegt Ricciardo tegen F1.com. Dit bleek echter wel het geval en zou de Australier naar eigen zeggen zo'n drie tienden hebben gekost.

"De ronde was oké, niet geweldig, maar zeker goed genoeg om door te kunnen naar het volgende deel van de kwalificatie", aldus Ricciardo. De McLaren-coureur denkt dat hij zeker nog wat tijdwinst had kunnen boeken, mocht hij verder zijn gekomen in de kwalificatie.

Goede vrijdag

Op vrijdag kwam McLaren nog erg sterk voor de dag, maar tijdens de derde vrije training viel het resultaat juist enorm tegen. "Ik wil niet te enthousiast worden op vrijdag, want als we een goede vrijdag hebben houden we er ook rekening mee dat de andere teams nog een stap maken", zegt de Australier. "De kwalificatie was wel beter dan VT3, onze auto was goed genoeg om verder te komen dan enkel Q1", sluit hij af.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Lando Norris: Blij met mijn prestatie

Lees ook: AlphaTauri verrast door kwalificatie na slechte trainingen

Lees ook: Hero or Zero: VT3 en kwalificatie Grand Prix van Nederland

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden