Hero or Zero: VT3 en kwalificatie Grand Prix van Nederland

Verstappen Zandvoort 2022

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de VT3 en kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland, met onder andere Mick Schumacher in Q3, feest op Zandvoort en oranje fakkels op de baan.

Hero

Max Verstappen

Waar hij gisteren een slechte dag had, wist hij dat vandaag om te zetten in positiviteit. De derde vrije training ging met een derde tijd al veel beter dan de vrije trainingen van gisteren en de kwalificatie was al helemaal een feest. Door net aan pole position te halen kleurde Zandvoort oranje. Met hard gejuich werd hij onthaalt als een koning en dat terwijl het nog maar de kwalificatie is. Om het weekend compleet te maken zou een overwinning op zijn plaats zijn. Er moeten wel grote fouten gemaakt worden wil dit weekend nog in het water te laten vallen. 

Mick Schumacher

De derde vrije training ging al beter voor Mick Schumacher en dat werd beloond tijdens de kwalificatie. Niet alleen was hij beter dan zijn teamgenoot Kevin Magnussen, die vanaf P18 start, hij start zelfs vanaf P8. Dat is een van de beste kwalificatie resultaten van Schumacher. Die iets te bewijzen heeft want hij zit op de wip binnen zijn team Haas. Door wat hij vandaag heeft laten zien is de kans op punten voor de Duitser groot en laten we eerlijk zijn die gunfactor heeft hij wel. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

Lance Stroll

Wat een rondes van Lance Stroll. Het is zonde dat hij in Q3 geen tijd heeft neer kunnen zetten door technische problemen, maar de Aston Martin ziet er snel uit. Hij start de race vanaf P10, dat is beter dan teamgenoot Sebastian Vettel, die door een fout vanaf P19 start. Stroll is dit seizoen nog niet verder gekomen dan P10 in de race, wellicht maakt hij morgen met de snelle Aston Martin kans op een plek hoger dan tien. 

Zero

De oranjefans

Het is niet goed om alle oranjefans over een kam te scheren, maar het gedrag van de fans vandaag is niet goed te praten. Er is al verzocht om geen rookfakkels mee te nemen naar het circuit om ze af te steken, maar ze op het circuit gooien is een nieuw iets. Hiermee brengen ze de coureurs in gevaar en moest Q2 zelfs even gestaakt worden. Alexander Albon had hier last van, want die was al op de baan en kon daardoor dat setje banden nauwelijks meer gebruiken. Ook tijdens Q3 werd er een fakkel op de baan gegooid, die lag gelukkig niet op de racelijn, anders had er weer een rode vlag gekomen. Deze keer was er dan alleen niet genoeg tijd over om nog een ronde te rijden en had Verstappen dus geen kans meer gehad op pole position. Het vriendelijke verzoek dan ook om de rookfakkels lekker thuis te laten, het circuit kleurt al oranje genoeg door de kleding van fans. 

Alpine

Wat een blunders van Alpine. Het team weet met beide coureurs niet uit Q2 te komen terwijl Fernando Alonso nog zevende was tijdens de derde vrije training. McLaren en Alpine zijn dit seizoen rivalen van elkaar en McLaren lijkt de beste uitgangspositie te hebben deze race. Lando Norris start namelijk vanaf P7 en start daarmee voor beide Alpine coureurs die van P12 en P13 starten. Met Esteban Ocon voor Fernando Alonso. Het leek erop dat Alpine deze strijd ging winnen, maar het kan nog aardig spannend worden tussen het Franse en Britse team.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: Alexander Albon zeer tevreden na goede dag

Lees ook: Marcus Armstrong wint eerste F2 sprint race op Zandvoort

Lees ook: Sergio Pérez: Nog genoeg kansen morgen

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden