Marcus Armstrong wint eerste F2 sprint race op Zandvoort

01-Marcus-Armstrong-DAMS-C-Formula-Motorsport-Limited

Marcus Armstrong wint de eerste Formule 2 sprint race op Zandvoort. Het podium wordt compleet gemaakt door Clement Novalak en Dennis Hauger. Voor Novalak is dit het eerste podium, hij rijdt voor het Nederlandse MP Motorsport. 

Marcus Armstrong wint gemakkelijk de Formule 2 sprint race op het circuit van Zandvoort. Het is dit jaar voor het eerst dat de Formule 2 hier rijdt. Het leek er even op dat er gefinisht zou worden onder een safety car, maar er werden toch nog twee rondjes geracet. Richard Verschoor startte als zesde en is ook als zesde gefinisht. 

Snelle start

De lampen in Zandvoort gingen snel uit, de reflexen van de coureurs werden dan ook flink getest. Armstrong was goed wakker en wist voorbij Novalak te steken. Ook Hauger wist Jüri Vips gemakkelijk in te halen. Alle drie deze coureurs wisten dezelfde posities te behouden en zijn dus zo gefinisht. Théo Pourchaire, die verwikkeld is in de strijd om het kampioenschap, had geen makkelijke race. Hij startte al vanaf P16, maar kwam al snel in het grind bij de Tarzanbocht. Hierdoor is hij helemaal afgezakt naar de twintigste plek en met nog twee races te gaan slinkt zijn kans om kampioen te worden. 

Safety car

Het einde van de race werd nog even spannend met een safety car. Het leek even alsof er gefinisht zou worden onder de safety car, maar er werden toch nog twee rondes geracet. De safety car werd overigens veroorzaakt door Tatiana Calderón, die vast kwam te zitten in het grind. Hiermee werd zij de tweede uitvaller. Eerder in de race viel Oli Caldwell al uit nadat hij door rook zijn auto in de pits moest parkeren. 

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: Sergio Pérez: Nog genoeg kansen morgen

Lees ook: Lance Stroll: We hadden zesde kunnen staan

Lees ook: Carlos Sainz: Race gaat interessant worden

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden