Carlos Sainz: Race gaat interessant worden

carlos sainz auto spanje

Carlos Sainz weet in de kwalificatie de derde positie te veroveren. Al waren de verschillen tussen zijn tijd en de pole position tijd erg klein. De hele Top 3 zat dan ook binnen één tiende van een seconde van elkaar. Sainz kijkt dan ook tevreden terug op zijn kwalificatie ronde. 

De kwalificatie was voor Carlos Sainz een spannende. Hij weet net aan niet vanaf de eerste startrij te starten tijdens de race. Ondanks dat hij bijna even snel was zit hij er met een verschil van bijna één tiende te ver vanaf. Ondanks dat de Spanjaard geen pole heeft gehaald is hij wel tevreden met zijn gereden rondje. Hij denkt ook dat het een interessante race gaat worden op zondag. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Zonder fouten

Sainz heeft een foutloze ronde neergezet, maar was net niet snel genoeg voor de eerste startrij. Volgens Sainz miste de auto net iets om aan de tijden van Charles Leclerc en Max Verstappen te komen. "Het was een goede ronde zonder fouten, maar we miste net iets om bij max [Verstappen] en charles [Leclerc] te komen. We hebben goed werk geleverd voor het team", aldus Sainz.

Zwaar voor de banden

Het circuit van Zandvoort vereist veel van de 18-inch Pirelli banden. Dat merkt Sainz ook. "Door de zwaardere auto wordt er veel vereist van de banden, zeker in de kombochten. Hierdoor oververhitte de banden snel en hadden we nu al last van degradatie", vertelt de Spanjaard tegenover de microfoon F1.com. Volgens hem gaat het morgen dan ook een interessante race worden als het op de banden aan komt. "Morgen gaat interssant worden als het op de banden aankomt. We zullen naarmate de race vordert zien wat voor strategie we moeten toepassen."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: Max Verstappen: Een kwalificatie rondje op dit circuit is bizar

Lees ook: Charles Leclerc: We hebben goede auto voor race

Lees ook: Motorproblemen voor Latifi tijdens kwalificatie GP van Nederland

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden