Max Verstappen: Een kwalificatie rondje op dit circuit is bizar

Max Verstappen - Voor - GP van Monaco

Max Verstappen pakt voor een vol Zandvoort pole position. Het werd nog even spannend met de coureurs van Ferrari, maar Verstappen is degene die pole weet te pakken. De Top 3 wordt compleet gemaakt door Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Max Verstappen weet voor een vol Zandvoort pole position te veroveren. Hij weet in de strijd om pole beide coureurs van Ferrari af te troeven, al waren de verschillen erg klein. Voor Verstappen is het een mooi moment om op zijn thuis circuit pole position te pakken, zeker na twee slechtere trainingen op de vrijdag. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

"Ongelofelijk"

Verstappen kan bijna niet geloven dat hij voor het thuispubliek pole position heeft behaald. Het rondje op het circuit in Zandvoort voelde voor hem dan ook bizar. "Ongelofelijk. Een kwalificatie rondje op dit circuit voelt echt bizar hier. De verschillen waren desondanks erg klein en het zat echt dicht bij elkaar", aldus Verstappen. 

Slechte vrijdag

de vrijdag was voor Red Bull en Max Verstappen in het bijzonder geen goede dag. De eerste vrije training viel Verstappen uit met een kapotte versnellingsbak en de tweede vrije training kwam hij door onbalans in de auto niet verder dan de achtste plek. Het was voor Red Bull dan ook zaak om die problemen op tijd op te lossen. Volgens Verstappen heeft het team er alles aan gedaan om dat te doen. "We hadden gisteren een slechte dag, maar hebben hard gewerkt om daar vandaag verandering in te brengen. Ik denk dat dat aardig is gelukt", vertelt de Nederlander. Ook heeft het team volgens hem veel aan moeten passen om er een echte race auto van te maken. "Er is veel aan de auto aangepast om de auto als een echte race auto neer te zetten. De auto voelt goed aan dus ook dat is succesvol verlopen."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: Charles Leclerc: We hebben goede auto voor race

Lees ook: Verstappen pakt pole op Zandvoort

Lees ook: Charles Leclerc sluit VT3 af als snelste

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden