Alfa Romeo: Racepace wordt een groot vraagteken

Valtteri Bottas Zandvoort 2022 kwalificatie

Alfa Romeo kijkt niet tevreden terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Valtteri Bottas plaatste zichzelf als zestiende en teamgenoot Guanyu Zhou kwam niet verder dan de veertiende plek. "We waren gewoon niet snel genoeg voor Q3 vandaag", aldus Zhou tegen F1.com.

Volgens Valtteri Bottas mist het team al het gehele weekend snelheid. Desondanks was hij toch verrast om al in het eerste deel van de kwalificatie te worden uitgeschakeld. "Het gevoel in de auto qua balans is goed, we missen alleen snelheid", zegt Bottas. Wanneer hem gevraagd wordt naar zijn verwachting tijdens de race zegt de Fin dat het een dag vol verrassingen zal zijn. "Het doel is om hoger te eindigen dan waar we gekwalificeerd hebben, maar de racepace is een groot vraagteken", sluit hij af.

Kansen in de race

Guanyu Zhou is blij dat er ten opzichte van de vrije training nog vooruitgang is geboekt. "Vanmorgen liepen we flink achter op de rest van het veld, dus ik ben blij dat we wat konden inlopen", zegt de coureur uit China. "Het zat ook dicht op elkaar. Een tiende kon zomaar een paar plaatsen verschil maken tijdens de kwalificatie." Voor de race is Zhou optimistisch: "Het wordt droog en het is moeilijk inhalen op dit circuit, maar er zijn altijd kansen in de race."

 

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Daniel Ricciardo: Verloor grip in laatste run

Lees ook: Sebastian Vettel verloor grip door zand op racelijn

Lees ook: Max Verstappen: Een kwalificatie rondje op dit circuit is bizar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden