Mick Schumacher noemt achtste plek onverwacht

Mick Schumacher Zandvoort vrijdag

Mick Schumacher heeft zich knap als achtste gekwalificeerd voor de Grand Prix van Nederland. De Duitser had niet verwacht in Q3 te eindigen, iets wat dus wel is gebeurd. Wel geeft hij aan dat de auto vanaf het begin van het weekend al goed is. 

In de drie trainingen voorafgaand aan de kwalificatie, zagen de prestaties van Schumacher er al niet verkeerd uit. In alle trainingen wist hij voor zijn teamgenoot te eindigen. Een negende plek was in deze traininge het hoogst haalbare. "We zijn erg blij met het resultaat. Het was onverwacht. Q2 hadden we wel verwacht, maar om door te gaan naar Q3 én de rondetijd te verbeteren ten opzichte van Q2 was erg mooi", zo vertelt hij tevreden aan F1.com.

Op Zandvoort is inhalen duidelijk lastiger dan op bijvoorbeeld Spa-Francorchamps, waar afgelopen weekend werd geracet. Mede daarom is het starten in de punten al een mooi begin: "Het is een goede uitgangspositie voor morgen." 

Goed begin...

Schumacher geeft aan dat de auto vanaf het begin van het weekend al prima presteerde. Dit heeft er voor het team voor gezorgd, dat er van vrijdag op zaterdag niet veel aan de auto aangepast hoefde te worden: "We hebben geen gigantische veranderingen aangebracht. Het ging vooral om het finetunen. Gelukkig zijn we het weekend al met een goede setup begonnen, waardoor er geen grote veranderingen nodig waren."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Tegenvallend resultaat voor Alpine

Lees ook: Alfa Romeo: Racepace wordt een groot vraagteken

Lees ook: Daniel Ricciardo: Verloor grip in laatste run

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden