Zak Brown: Keuze voor Piastri geen invloed talentprogramma

Zak-Brown

De grote baas van McLaren, Zak Brown, denkt dat de verandering van Oscar Piastri van Alpine naar McLaren geen invoed heeft op de talentenprogramma's in de Formule 1. 

Het is een bijzondere gang van zaken geweest rondom de overstap van Piastri naar McLaren. De Australische coureur werd bevestigd door Alpine, maar ontkende zelf. Vrijdag kwam de ontknoping en werd hij bevestigd bij McLaren. In de paddock werd hardop gesproken over de loyaliteit van de coureurs. 

Geen contract

Brown is van mening dat het een fout van Alpine was om Piastri geen contract te geven en dat van niet loyaal zijn geen sprake was. "Ik denk dat als je een coureur binnen hebt in je programma dat je diegene een stabiel contract moet geven. We weten allemaal dat het een strijd om de coureurs is. Alle teams willen coureurs binnenhalen van de talenten en als er geen goed contract ligt, worden ze weggekaapt", aldus Brown tegenover Motorsport.com.

Zak Brown bij McLaren Extreme E 2022

Geen plek eigen talent

Pato O'Ward en Colton Herta, actief in de IndyCar, liggen onder contract bij McLaren als junioren, maar die hebben voor 2023 geen stoeltje in de Formule 1. Wel denkt Brown ze erg nodig te hebben. "We hebben hen allemaal nodig. We moeten in de vrije trainingen rookies inzetten. Ook kunnen er blessures of COVID-besmettingen komen. Naast de vaste coureurs zijn dus de reserves erg belangrijk."

Grand Prix Radio zendt zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Mick Schumacher noemt achtste plek onverwacht

Lees ook: Tegenvallend resultaat voor Alpine

Lees ook: Kevin Magnussen verbaasd over weinig grip

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden