George Russell na P2: We hadden geweldige pace

George russell Zandvoort

George Russel weet na een spannend einde van de race de tweede plek in Zandvoort te bemachtigen. Na de safety car startte hij vanaf de derde plek met nieuwe banden, waardoor hij moeiteloos de plek van zijn teamgenoot overnam.

Tijdens de kwalificatie lag het geluk niet aan de kant van Russell. Hij maakte zelf een fout in Q2, waar hij in Q3 nog de gevolgen van ondervond. Dit in combinatie met de gele vlag veroorzaakt door Sergio Pérez, resulteerde in een zesde plek als startpositie. George Russell was deze zondag dan ook gebrand om zijn bolide naar het podium te rijden. En dat is met een tweede plek prima gelukt. 

Verschil binnen team

Na de race, die nog een chaotisch einde kreeg door de safety car, vertelt Russell dat dit resultaat goed is voor het vertrouwen: "We houden ervan om het spannend te houden. Maar we hebben vandaag een geweldige pace laten zien. Het teamresultaat is niet wat we hadden gehoopt, maar dit geeft wel vertrouwen." Lewis Hamilton eindigde door een strategische fout uiteindelijk als vierde, net naast het podium. Hij heeft tijdens de safety car als een van de enige coureurs niet zijn banden gewisseld, waardoor meerde coureurs met verse softbanden hem zo voorbij kwamen.

Om als Mercedes-coureur op het podium te staan, laat volgens de Brit zien dat het team langzaam weer naar de top klimt. Het hele weekend zag de snelheid van Mercedes eral veelbelovend uit. "Er staan drie teams op het podium. En om daar als Mercedes tussen te staan, laat zien dat we dichterbij de top komen", zo vertelt hij direct na de race tegenover David Coulthard.

Lees ook: Max Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van Nederland

Lees ook: Nederlands succes tijdens chaotische F2 hoofdrace

Lees ook: Zak Brown: Keuze voor Piastri geen invloed talentprogramma

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden