Esteban Ocon: Was niet de beste race

Ocon Zandvoort zaterdag 2022

Esteban Ocon is tijdens de Grand Prix van Nederland als negende geëindigd nadat hij vanaf P12 gestart is. Toch is Ocon niet tevreden met de puntenfinish. Volgens hem had er nog veel meer geoptimaliseerd kunnen worden. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Ondanks dat Esteban Ocon een goede race heeft gereden en de belangrijke punten heeft gehaald is hij niet tevreden met zijn resultaat. Volgens de Fransman had hij er veel meer uit kunnen halen dan dat hij gedaan heeft. Toch vindt hij het wel positief dat ze uit de punten startte en toch in de punten zijn geëindigd. 

Teleurstellend resultaat

Ocon is enorm teleurgesteld in zijn resultaat tijdens de Grand Prix van Nederland. Volgens hem had hij veel hoger kunnen eindigen dan P9. "Het is een teleurstellend resultaat, we hadden verder naar boven kunnen finishen. Meer was mogelijk geweest als we het meer geoptimaliseerd hadden. Maar dat hebben we niet gedaan", aldus Ocon. Voor hem voelt dat beschamend, maar hij ziet ook het positieve in van het resultaat. Waar ze tijdens de kwalificatie behoorlijk wat te kort kwamen, waren ze tijdens de race een stuk competitiever. "Dat voelt wel beschamend, maar het is een beter resultaat dan tijdens de kwalificatie. Toen waren we totaal niet competitief. We startte buiten de punten, maar zijn opgeklommen tot in de punten. Dat is het positieve waarmee we het moeten doen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon 🇫🇷 (@estebanocon)

"Niet de beste race"

Doordat Ocon te lang op de eerste set banden heeft gereden verloor hij te veel tijd. Hij vond het dan ook niet zijn beste race. "Het was niet de beste race voor mij. We bleven te lang op de eerste set banden rijden, daardoor verloor ik rond de zeven seconde", vertelt de coureur van Alpine. Volgens hem is het dan ook zaak dat er geanalyseerd gaat worden welke fouten er gemaakt zijn. "We moeten analyseren wat daar is gebeurd en waarom we niet de juiste strategische keuze maakte."

Lees ook: Max Verstappen: Voelt geweldig om hier weer te winnen

Lees ook: George Russell na P2: We hadden geweldige pace

Lees ook: Charles Leclerc: Zullen zien wat nog mogelijk is

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden