Max en Jos Verstappen over de teamorders in de Singapore GP

images_Formule1_2015_nieuws_september_Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_GP_Singapore_2015_post_race

Het was een bijzondere Grand Prix vandaag en vooral het optreden van Max Verstappen was indrukwekkend. Na de race ging het vooral over de teamorders die hij kreeg om teamgenoot Sainz te laten passeren, wat Max met een resoluut "NO!" beantwoordde. Wat vonden Max en vader Jos Verstappen er zelf van?

Max Verstappen tegenover Grand Prix Radio: "De teamorder was niet de fout van Xevi (zijn race-engineer, redactie), maar kwam ergens anders uit het team vandaan. Het was niet terecht en dat heb ik ze ook gelijk duidelijk laten weten." Ook teambaas Franz Tost bevestigde na de race dat hij vond dat Max de juiste beslissing had genomen.

Over de race zei Max: "Het was een geweldige wedstrijd en ik heb ervan genoten! Nadat ik stilviel bij de start dacht ik dat het voorbij was toen ik terug de pitlane in werd geduwd en vervolgens weer met een ronde achterstand bij de race moest aansluiten. Maar ik bleef maar pushen en om op P8 te finishen is gewoon fantastisch! Mijn tempo was geweldig en, nogmaals, ik heb echt genoten van al het inhalen! Ik denk niet dat er ook maar één reden was voor mij om mijn plaats op te geven, na vanaf een ronde achterstand naar de punten te zijn gereden. Ik denk dat ik die P8 heb verdiend."

Ook vader Jos Verstappen was trots op zijn zoon. Dubbeltrots zelf: hij had een geweligde race gereden en de juiste beslissing genomen toen de teamorder kwam. Jos daarover: "Als hij het wèl had gedaan, dan had hij een probleem met mij gehad." Over de race zei Verstappen senior: "Max heeft het gewoon geweldig gedaan. Hij was vaak de snelste auto de baan en reed een tempo...niet normaal." En: "Hij heeft hier echt zijn visitekaartje afgegeven."

Klik hier voor een verslag van de inhaalrace van Max Verstappen en de uitslag van de F1 Singapore Grand Prix.

Foto's: Scuderia Toro Rosso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen