Max Mosley vindt Formule 1-salarissen absurd

images_Formule1_2015_nieuws-juni_Max_Mosley

Voormalig FIA-voorzitter Max Mosley vindt de salarissen van de topcoureurs in de Formule 1 absurd. De teams moeten volgens hem streven naar een gelijkere verdeling van het geld.

Mosley, die van 1993-2009 FIA-voorzitter was, blijft ook oproepen dat de teams hun budgetten tot 100 miljoen dollar ( circa 92 miljoen euro) per jaar moeten beperken.

In een interview met het blad GQ laat Mosley zich uit over de salarissen van de topcoureurs: "Het is absurd. Als ik de dictator in de sport was, dan zou elk team hetzelfde geld hebben en kon je als team meer of minder aan de coureurs of aan de auto's besteden. Het enige waar een coureur mee bezig is, is de vraag 'Wat verdien ik meer of minder dan de andere rijders.'"

Mosley gelooft ook dat de Fomule 1 grote vooruitgang heeft geboekt om de sport steeds veiliger te maken voor alle betrokkenen. "De controversiële wijsheid was toen dat als je het veiliger zou maken er minder mensen zouden kijken. Het tegenovergestelde is gebeurd," zei hij.

"De reden dat ik bezorgd was over de veiligheid is omdat ik de consequenties heb gezien. Een terroristische daad die tien mensen doodt is een enorm verhaal. Tot voor kort gingen er tien mensen dood in het verkeer, iedere dag. Amerika zette de wereld op zijn kop na 9/11, maar het verkeer eist meer levens," aldus Mosley.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen