Max Verstappen baalt: 'Alsof we in een andere klasse rijden'

max

Max Verstappen heeft de opgaande lijn van de afgelopen weken geen gevolg kunnen geven op Silverstone. De Nederlander viel vlak voor het einde van de Grand Prix van Groot-Brittannië uit met een probleem met zijn remmen.

"Ik had al in de eerste ronde problemen met de remmen. Een break by wire-probleem. Daarna ging het opeens weer goed, maar ik moest wel de hele race mijn banden goed managen", aldus een stevig balende Nederlander voor de camera van Ziggo Sport.

Ondanks de problemen met zijn remmen leek de Red Bull-coureur lange tijd op weg naar een podiumplaats. Mede door de spin van Lewis Hamilton lag Verstappen lange tijd op een derde plaats, maar na een bandenwissel tijdens de safety car was het gedaan met de pret: na de herstart vond de Nederlander zichzelf terug op P5 en even later zorgde een spin er voor dat hij zelfs buiten de punten lag: "Bij het aanremmen van Bocht 16 op het laatst vielen de hele remmen weg en toen spinde ik. Bij het wegrijden bleef hij vervolgens in de eerste versnelling hangen. Dat was een probleem met de elektronica van de remmen, niet met de versnellingsbak."

Verstappen wist van tevoren dat er op Silverstone geen wonderen verwacht mochten worden van de RB14, maar was achteraf toch verbaasd over het gebrek aan vermogen: "Het gevecht met Raikkonen was leuk, maar het is enorm frustrerend hoeveel snelheid we op het rechte stuk tekort komen. Het is net alsof we op zo'n moment in een andere klasse rijden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen