Max Verstappen: "Banden sleten hard en kon moeilijk volgen"

SI202111130415_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is als tweede gefinisht tijdens de sprintkwalificatie in Brazilië. De Nederlander pakt hiermee tevens de tweede startplek voor de Grand Prix van Brazilië. "Mijn start was niet de beste, maar we reden op een hardere compound dus dat hielp ook niet", stelde Verstappen na afloop voor de camera bij Felipe Massa.

Bij de start gaf hij de leiding uit handen en werd deze overgenomen door Valtteri Bottas. De Red Bull-coureur kwam zelfs even achter Carlos Sainz terecht, die ook een hele goede start kende op de softs. Uiteindelijk vocht Verstappen zich langs de Spanjaard en zette hij de achtervolging op Bottas in.

Hoewel de Nederlander even in de DRS van de Fin reed, lukte het hem niet om Bottas ook echt in te halen. "Onze pace was best goed, maar als je hier dichtbij komt, kun je niet echt inhalen." Tegenover Ziggo Sport voegde Verstappen het volgende toe over de omstandigheden op de baan: "Hij (Bottas red.) had zachtere banden en de temperatuur daalde snel, dus dat hielp zijn banden meer. Het was lastig om hier in te halen. De banden slijten heel hard en in de middelste sector kon ik moeilijk volgen."

"Race wordt moeilijker voor de banden"

Toch is er nog niks verloren. De race belooft namelijk onder veel warmere omstandigheden verreden te worden, wat alles verandert. "We gaan tijdens de race proberen om weer een normale start te hebben. Verder wordt het moeilijker voor de banden, want het wordt heel warm."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Moest zien te overleven tot het einde”

Lees ook: Carlos Sainz: “Tot het einde last gehad van mijn banden”

Lees ook: 50.000 euro boete voor Verstappen na aanraken auto Hamilton

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden