Max Verstappen: 'Behoorlijke kansen met goede strategie'

1920x1080-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-GP-Rusland-2018

Tijd om na te genieten van de formidabele inhaalrace in Sotsji heeft Max Verstappen niet. Komende zondag alweer wordt op Suzuka de Grand Prix van Japan verreden. Onze landgenoot kijkt al uit naar de race, waar hij de afgelopen twee seizoenen als tweede werd afgevlagd.

"In het verleden zijn we succesvol geweest in Japan, dus ik kijk er echt naar uit om naar Japan te gaan en hopelijk een goed resultaat te behalen voor het team", zegt Verstappen in de voorbeschouwing van Red Bull Racing.

Goed in eerste sector

"Je weet nooit hoe competitief je zult zijn totdat je op het circuit rijdt, maar onze auto is altijd goed geweest in de eerste sector en met een goede strategie zouden we dit weekend een behoorlijke kans moeten hebben."

Het circuit, dat in 1962 is ontworpen door de Nederlander Hans Hugenholtz, staat bekend om zijn snelle bochtencombinaties. Daarnaast is Suzuka voor de coureurs technisch veeleisend.

Esses

"Mijn favoriete bocht is de snelle Esses", gaat Verstappen verder, "maar het is ook het moeilijkste deel van de baan. Je moet de set-up van de auto goed voor elkaar hebben. Het Suzuka-circuit is een van mijn favoriete circuits van het seizoen."

Ook de hartstocht van de Japanse fans spreekt Verstappen aan. "Ik vind het ook leuk dat de Japanners zo gepassioneerd zijn over Formule 1. Het heeft daar een geweldige geschiedenis. Het is altijd een geweldige ervaring om de fans te zien."

Het weer

Hoe de weersomstandigheden komend weekend op Suzuka zullen zijn, is nog niet bekend. Afgelopen weekend werd Japan getroffen door de tyfoon Trami. De storm ging gepaard met overstromingen, harde wind en aardverschuivingen. "Laten we hopen dat de tyfoon wegblijft."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden