Verstappen: 'Beter fouten maken bij Toro Rosso'

images_Formule1_2015_nieuws-mei_Max_Verstappen_en_Carlos_Sainz_Toro_Rosso_GP_Monaco

Max Verstappen zegt dat Toro Rosso het perfecte team is om zijn leerjaren in de Formule 1 door te brengen, want er is meer tijd om lessen te leren en ervaring op te doen dan bij Red Bull Racing.

Verstappen, 17 jaar oud, werd de jongste Formule 1-coureur aan het begin van dit seizoen en heeft genoten van de indrukwekkende start van zijn carrière. Verstappen denkt dat Toro Rosso de perfecte leerschool is voor een rookie. "Wij zijn rookie-coureurs, dus als we fouten maken, dan wordt ons dat vergeven," zei Verstappen op de woensdag voor de Grand Prix van Monaco, verwijzend naar zichzelf en teamgenoot Carlos Sainz. "Maar als je naar Red Bull gaat, dan kun je die fouten niet maken, dus is het goed om hier te blijven.

"Het is goed voor mij om hier te beginnen, meer ervaring te krijgen en te proberen mezelf continu te verbeteren. Ik heb veel lessen geleerd en tot nu toe ben ik blij met hoe het gaat. Het is belangrijk dat ik hier veel ervaring opdoe, want dat zal je succesvol maken bij een topteam."

Daniil Kvyat maakte de stap van Toro Rosso naar Red Bull na slechts één seizoen en verlichte de druk op zichzelf in Monaco met de beste finish van zijn carrière. Verstappen denkt dat Kvyats strubbelingen vóór Monaco laten zien hoe moeilijk het is om een dergelijke overstap te maken.

"Hij heeft een beetje een lastige tijd, dus het is niet eenvoudig. Slechts één jaar bij Toro Rosso, dan naar Red Bull èn een competitieve teamgenoot als Daniel Ricciardo, dat is moeilijk. Hij zal beter worden, maar ik ben blij met waar ik nu ben."

Foto: Scuderia Toro Rosso

Bewerking en vertaling van artikel op ESPN 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden