Max Verstappen blikt terug op crash GP Groot-Brittannië

SI202107290899_hires_jpeg_24bit_rgb

Tijdens de persconferentie van de FIA, voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije, werd er natuurlijk teruggeblikt op de crash van Max Verstappen en Lewis Hamilton in Groot-Brittannië. Voor het eerst werd er door de Nederlander publiekelijk gesproken over het incident. 

De crash van Max Verstappen en Lewis Hamilton bij de Grand Prix van Groot-Brittannië leverde veel discussie op in de media. Terwijl de coureurs aan het vechten waren voor de eerste positie, kwamen de twee in een botsing terecht. Het resulteerde in een crash voor de Nederlander met een impact van 51G. Hamilton werd bestraft met een 10 seconden tijdstraf, maar wist zich uiteindelijk terug te vechten naar de overwinning.

"Ik deed niks verkeerd"

Verstappen was duidelijk door te zeggen dat hij niks verkeerd heeft gedaan. "Ik vocht hard en ik verdedigde hard, maar ik was niet agressief. Als ik agressief had verdedigd, dan had ik Hamilton de muur in kunnen duwen", vertelde de Nederlander gedurende de persconferentie. "Ik gaf genoeg ruimte. Ik was aan de buitenkant terwijl ik mijn hoek opende en ik had niet verwacht dat hij daar zou toeslaan. Toen had hij onderstuur en kwam hij tegen de achterkant van mijn auto aan", voegde hij toe. Uit voorzorg had de FIA ervoor gezorgd dat Max Verstappen en Lewis Hamilton niet naast elkaar zouden zitten tijdens de persconferentie.

SI202107290290_hires_jpeg_24bit_rgb-700x459
Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

"10 seconden tijdstraf te weinig"

Gezien het feit dat de twee teams, Red Bull en Mercedes, normaal gesproken een grote voorsprong hebben op de rest van het veld, vindt de Nederlander een 10 seconden tijdstraf veel te weinig. "In feite schakel je de belangrijkste tegenstander uit." Daarnaast vindt Verstappen dat hij Hamilton zelfs meer ruimte gaf dan dat Charles Leclerc dat deed in een vergelijkbare situatie. "Het is een goed voorbeeld van hoe het wel kan in die bocht."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Bleekemolen over Hongarije: "Messen zijn nu echt geslepen"

Lees ook: F1 aan Tafel over feestvierende Hamilton en teamorder Bottas

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden