AP-21GH3GY2S2111_news

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Italië geen grootse indruk kunnen maken. De Nederlander moest na een motorwissel helemaal achteraan starten en finishte op Monza op een achtste plaats.

Dat was mede te danken aan een ongelukkige start. De Red Bull-coureur toucheerde bij het ingaan van Bocht 1 de achterkant van de auto van Sergio Perez en beschadigde daarbij zijn voorvleugel: "Alles hoopte zich op, ik wilde nog net naar links sturen, maar toen raakte ik nog net zijn band. Vandaar dat ik de eerste ronde naar binnen moest", aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport.

Verstappen kwam met ruim 25 seconden achterstand op het hele veld terug op de baan en moest aan een enorme inhaalrace beginnen: "Daarna ging het op zich wel goed. Ik kwam door het verkeer, alleen zat ik weer vast achter Perez. Ik was een beetje ongelukkig met de pitstop. Dat daarna meteen de Virtual Safety Car naar buiten kwam, dus daar verlies je weer twaalf seconden en dat is gewoon jammer. Daarna kwamen er weer drie, vier auto's voor me die ik al in had gehaald."

Uiteindelijk werd Verstappen dus achtste plaats. Dat is - buiten de uitvalbeurt vorige week op Spa - de minste klassering van de Nederlander in ruim een jaar. Een race dus om gauw te vergeten, hoewel de 21-jarige coureur wel te spreken is over de progressie die Red Bull dit weekend heeft geboekt: "Qua snelheid waren we wel goed onderweg. Ik wil gewoon weer fatsoenlijk vooraan starten en dan blijf je ook uit dit gezeik." Verstappen krijgt over twee weken in Singapore een nieuwe kans.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden