Max Verstappen blikt vooruit op finale-race in Abu Dhabi

SI202112050275_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen won vorig jaar nog de Grand Prix van Abu Dhabi, de race die komend weekend plaatsvindt. De Nederlander blikt in een interview terug op die mooie overwinning, maar uiteraard blikt Verstappen ook vooruit op de bloedstollende finale-race en bespreekt hij de nieuwe aanpassingen van het Yas Marina Circuit. 

In een interview met Red Bull Racing zegt de Nederlander: "Allereerst heb ik veel zin om terug te gaan naar Abu Dhabi. Vorig jaar is niet altijd een goede referentie als het gaat om resultaat, er waren meerdere factoren die hieraan hebben bijgedragen. We hebben de afgelopen races wat snelheid gemist, maar hopelijk zal dat dit weekend niet het geval zijn."

"Het wordt interessant om te zien hoe dit de afstelling van de auto zal beïnvloeden. Het is erg belangrijk om een ​​goede kwalificatie te hebben in Abu Dhabi, dus hopelijk kunnen we dat waarmaken", zegt Verstappen over de aanpassingen die de baan heeft ondergaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

'Als team kunnen we heel blij en trots zijn'

De Red Bull Racing-coureur sluit af met hoe trots hij is op het team en hoe ze zijn gegroeid qua competitiviteit. Daarnaast zegt Verstappen ook met welk gevoel hij de laatste race ingaat. "We hebben dit jaar veel overwinningen en goede momenten gehad, en we zijn over het algemeen veel competitiever geweest in vergelijking met de jaren ervoor. Dus als team kunnen we heel blij en trots zijn op wat we dit seizoen hebben bereikt. We staan gelijk qua punten en ik weet dat we als team alles zullen geven om dit kampioenschap te winnen. Dit wordt een spannende race en we willen het seizoen op de best mogelijke manier afsluiten!"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Abu Dhabi

Lees ook: F1 aan Tafel: Strijd Max en Lewis naar kookpunt

Lees ook: Jeroen Bleekemolen: “Veranderingen in voordeel van Mercedes”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden