Max Verstappen blikt vooruit op F1 Grand Prix van Bahrein

Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_F1_GP_Australie_2016_P

Met een prima kwalificatie en een teleurstellende race achter de rug in Australië, bereidt Max Verstappen zich vol goede moed voor op de Formule 1 Grand Prix van Bahrein komende weekend. Wat zegt hij er zelf over?

Max Verstappen: "Het circuit van Bahrein heeft een heel lang recht stuk - té lang vorig jaar - en ze haalden me nogal een paar keer in in 2015. Het is geen fijn gevoel en in je hoofd zeg je tegen jezelf: "Kom op, kom op!" Het is frustrerend, maar er is niet veel dat je kunt doen als een andere auto sneller is dan jij."

"Ik herinner me ook veel landenvlaggen aan de linkerkant na de eerste drie bochten. Ik zag ze voor het eerst toen we over het circuit liepen, maar soms had ik ook even de tijd om ze te zien tijdens het rijden. De bochten 5, 6 en 7 waren een beetje lastig om onder de knie te krijgen, toen het donker was en de rempunten steeds veranderden, maar het is nog steeds een mooi deel van de baan, aangezien ik altijd van snelle bochten geniet."

"Bocht 9 en 10 waren heel moeilijk met het blokkeren van de voorwielen en je krijgt daar makkelijk een flat-spot op je banden. En dat is iets wat je niet wilt tijdens een race! Over het algemeen is het speciaal om in de avond te racen terwijl het wordt donker. Hopelijk zullen we er dit jaar een aantal punten scoren, omdat Toro Rosso nooit heeft gescoord in Bahrein. Dus dit is zeker een mooi doel dat ik zal proberen te behalen!"

Foto: Scuderia Toro Rosso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden