Max Verstappen blikt vooruit op Russische Grand Prix

AP-1Z5Y3UHQD1W11_news

Max Verstappen heeft maar kort de tijd gehad om te kunnen balen van het - in zijn ogen -  tegenvallende optreden in Singapore. De Nederlandse Red Bull-coureur was met enorm veel verwachtingen afgereisd naar de stadstaat in Azië, maar finishte mede door een matige kwalificatie op de derde plaats.

Een paar dagen na die race is het vizier al weer gericht op Sotsji, waar zondag de Grand Prix van Rusland wordt verreden: "Ik was blij met het podium in Singapore en het team had een goede strategie tijdens de race, maar ik kijk uit naar Rusland waar meer inhaalmogelijkheden zijn", aldus de Verstappen op zijn eigen website. "De lay-out van de baan is niet geweldig voor ons maar wel uniek, omdat de meeste bochten haaks zijn wat ongewoon is. Het is ook altijd uitdagend om na de hoge snelheid op het rechte stuk een langzame bocht in te gaan en het maximale uit de auto te halen tijdens het remmen. Het is een vlak circuit en je hebt snel in de gaten of de auto goed werkt in de meer uitdagende bochten."

Ferrari won onverwachts de race in Singapore en lijkt ook in Rusland het te kloppen team, denkt Verstappen: "Ferrari was erg snel in Singapore en de rechte stukken in Sotsji zijn in hun voordeel. Maar ik heb een paar ideeën over onze prestaties afgelopen weekend die we zullen analyseren en hopelijk weten we ons daarmee in Rusland te verbeteren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden